След няколко месеца подготовка и още толкова вълнение от страна на всичките им фенове, принц Хари и Меган Маркъл сложиха начало на първото си кралско турне като семейство.

Вчера, 23 септември, херцогът и херцогинята на Съсекс пристигнаха в Южна Африка, където ще бъдат в следващите 10 дни. Първото място, което посетиха, бе District Six Museum в Кейптаун.

Мястото е събирателна точка на представителите на различни общности и е избрано неслучайно. Двамата направиха кратка пешеходка разходка до музея, за да може насъбралата се тълпа да им се порадва.

Снимка 444186

Източник: GettyImages

Снимка 444185

Източник: GettyImages

Кралската двойка посети и центъра за настаняване, построен към музея, за да се срещне с живеещите в него и да си поговорят за техните проблеми. Хари и Меган бяха посрещнати и с вкусна, местна храна, приготвена от дамите в центъра. 

Програмата се очертава доста натоварена, като само за вчерашния ден Хари и Меган се появиха на две места. Организацията за защита на човешките права The Justice Desk, ситуирана в столицата на Южна Африка, бе организирала подобаващо посрещне на кралската двойка според всички местни обичаи.

Дори Маркъл се включи в традиционните танци, а усмивката не слезе от лицето й. Тя получи и много прегръдки от децата, които са под закрилата на организацията, подкрепяна от кралица Елизабет Втора, заедно с жените в неравностойно положение.

Снимка 444189

Източник: GettyImages

Снимка 444178

Източник: GettyImages

В емоционална реч херцогинята на Съсекс благодари за топлото посрещане и за възможността да бъде в Южна Африка заедно със своя съпруг и като част от кралското семейство.

Снимка 444179

Източник: GettyImages

Тя заяви, че идва и в ролята на майка, съпруга, сестра и се надява точно така да я приемат. Точно тези думи потвърждават и твърденията, че Меган ще влезе в ролята на новата принцеса Даяна и двамата с Хари ще продължат делото й на континента.