През септември 2020 г., няколко месеца след официално случване на Мегзит разбрахме, че принц Хари и Меган Маркъл са сключили договор с Netflix за създаване на съдържание. Заговори се и че сумата, която ще получат от него, е около 100 милиона долара.

Принц Хари, Меган Маркъл, сделката с Netflix и какви са били първоначалните им планове

Когато Хари и Меган правят напук на кралицата

Плановете малко се объркаха

След тази новина обаче последва затишие и така до тази седмица, когато вече имаме информация и за първия проект на кралската двойка. Той се вписва идеално в първоначалната им идея при сключване на споразумението.

Heart of Invictus е документален сериал, продуциран от Archwell Productions, посветен на игрите за военни ветерани Invictus, който принц Хари организира от 2014 г. Той ще проследи пътя на няколко впечатляващи състезателя от цял свят, които са със сериозни травми от военната си служба, до игрите, които трябваше да се състоят в Хага миналата година, но бяха отложени за 2022 г.

Снимка 526230

Източник: GettyImages

Продукцията е в сътрудничество с The Invictus Games Foundation и ще ни разкаже историята не само на участници, но и на организатори на това по-различно спортно събитие, в основата на което е силата на човешкия дух.

По документалния сериал ще работят и режисьорът Орландо фон Айнзидел, и продуцентът Джоана Натасегара, които през 2016 г. спечелиха Оскар за най-добър кратък документален филм с "Белите каски", предава CNN.

Принц Хари не скри вълнението си от работата по продукцията. Той ще бъде изпълнителен продуцент, а също така ще го видим и пред камерата, разказвайки за игрите, които останаха единствената му връзка с предишния живот в двореца.

Меган Маркъл, договорът с Netflix и ще се върне ли херцогинята на Съсекс към актьорството

Връща ли се Меган към актьорството

Изненадите, които да очакваме

Част от приходите от Heart of Invictus ще отидат в подкрепа на фондацията, която ги организира, за да може херцогът на Съсекс да си подсигури тяхното провеждане следващата година. Все още няма яснота кога ще можем да гледаме документалния сериал, но най-вероятно ще бъде до края на 2021 г.