Едно от условията на Мегзит бе принц Хари и Меган Маркъл или да се разделят с имението Frogmore Cottage, или да върнат цялата сума, която използваха за ремонта му. И решението, което взеха, е да плащат на държавата, но да запазят своя дом на Острова.

Херцогът и херцогинята получиха къщата в рамките на замъка Уиндзор като подарък за сватбата от кралицата. Прецениха обаче, че не е достатъчно кралска за тях и се заеха с мащабен ремонт, който струва 2.5 милиона паунда. Тази сума бе покрита от Суверенния грант, парите в който са публични.

Затова и логиката бе, че щом Хари и Меган се отказват от кралските си задължения, няма как да ползват и кралските си привилегии. Двамата обаче са се споразумели как да стане връщането на голямата сума и дори вече са започнали да изплащат вноските си.

Според източници, цитирани от Mirror, херцогът и херцогинята ще връщат по 18 хиляди паунда на месец в продължение на 11 години. Двамата ще изплатят по-голяма сума от използваната за ремонта, за да могат да покриват и разходите около имението, които не спират.

Принц Хари, преместването му с Меган Маркъл в Лос Анджелис и как се промени животът на херцога на Съсекс

Промяната, която Хари не може да приеме

Не му е никак лесно

Най-вероятно в момента вноската се покрива от принц Чарлз, който обеща да ги издържа поне година след Мегзит. Скоро обаче семейството би трябвало само да започне да изкарва достатъчно пари, за да има за всичките си големи разходи. А Frogmore Cottage остава тяхна база и надежда, че един ден отново ще ги видим на британска земя.