Малко преди целият свят да бъде блокиран от пандемията COVID-19, принц Хари и Меган Маркъл се установиха в САЩ. Именно затова им се наложи да преосмислят приоритетите на своята благотворителна организация Archwell.

Меган Маркъл, видеопосланието й за в подкрепа на Black Lives Matter и какво има да ни каже херцогинята

Меган Маркъл за расизма и смъртта на Джордж Флойд

Всички чакахме тези думи

Освен основните акценти, като грижа за менталното здраве, подкрепа на жени и деца в неравностойно положение и равен достъп до образование, херцогът и херцогинята на Съсекс обърнаха поглед и към всички последствия от новия коронавирус - и социални, и икономически.

И още преди да започнат активно да изпълняват начертаните планове, а и да ни запознаят с тях, на Хари и Меган им се наложи нова драстична промяна в курса. Този път тя бе породена от смъртта на Джордж Флойд и нестихващите протести срещу расизма в САЩ.

Снимка 483025

Източник: GettyImages

Преди дни херцогинята на Съсекс изрази своята позиция по темата и заяви, че няма да мълчи и да остане безучастна, защото самата тя много добре знае какво е да те оценяват по цвета на кожата.

В момента Маркъл е много ентусиазирана от дейността на движението Black Lives Matter и има желанието да я подкрепя по всеки възможен начин. Тя вижда себе си като модел на подражание за всички жертви на расизма. Затова и някои други проекти ще останат на заден план, поне засега, пише Daily Mail.

Меган Маркъл, изказването й срещу расизма и за какво си е мечтала херцогинята

Мечтата на Меган, която не се сбъдна

Тъжно не само за нея, но и за всички нас

Междувременно стана ясно, че Хари и Меган вече са провели няколко неофициални разговора с лидери на движения в страната и преговарят за начините, по които да си сътрудничат. И всички сме в очакване на следващия им ход.