Още докато бяха пълноправни членове на кралското семейство, принц Хари и Mеган Маркъл показаха на всички, че не са много по подчинението и предпочитат да правят това, което искат. Именно това се оказа и една от причините да се стигне до Мегзит. А след като се установиха зад океана, съпрузите задвижиха редица свои проекти, но засега успехът им е колеблив.

Принц Хари, Меган Маркъл и пътуването им до Канада за Свети Валентин, и Invictus Games

Тайното пътуване на Хари и Меган

За Свети Валентин

Освен документалната поредица за живота им, която се излъчи по Netflix, както и биографичната книга на принц Хари "Резервният", двамата вече имат зад гърба си не един и два провала. Като подкаста на Меган например. А и благотворителната им организация Archwell изглежда е на ръба на оцеляването, както показаха и последните финансови отчети.

Няма спор, че на бившите кралски особи им е много по-трудно да бъдат успешни без силния гръб на двореца. А сега в центъра на вниманието е поредният им ход, на който възлагат големи надежди.

Снимка 653216

Източник: GettyImages

Докато бяха част от кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл получиха сайта Sussex Royal, но след напускането си останаха без него. Сега на въпросния сайт е поместена препратка към новатa уеб страница на двойката Sussex.com, която ще замени и досегашната им Archwell.com. От кратката информация разбираме, че там ще се публикува информация за дейността на съпрузите в различни области.

На новия сайт виждаме снимка на принц Хари и Меган Маркъл от последното издание на игрите Invictus, а впечатление прави, че са описани и кралските им титли - херцог и херцогиня на Съсекс. 

Новият сайт идва няколко години след като съпрузите официално се отказаха от кралските си титли и това дали могат да ги използват се превърна в обект на спорове с двореца. По правилата двамата могат да продължават да се наричат херцог и херцогиня, но не и да използват обръщението негово кралско височество, пояснява Independent.

Очаквано пускането на новия сайт на бившата кралска двойка доведе до нови критики, свързани предимно с това, че те използват своите титли за комерсиални цели и за да натрупат финансови облаги. Но източник, близък до принц Хари и Меган Маркъл, побърза да ги защити и заяви пред Daily Мail, че титлите просто са част от техните имена след брака и затова е напълно нормално да бъдат написани. 

Впечатление на новия сайт правят и биографиите на съпрузите. Принц Хари и описан като военен ветеран, защитник на психичното здраве и подкрепящ различни екологични каузи. А Меган Маркъл се определя като феминистка и защитник на човешките права и равенството между половете.

Принц Хари и забраната към Меган Маркъл за биографична книга

Плановете на Меган, на които Хари сложи край

За него може, за нея - не

Пускането на новия уебсайт се случва няколко дни преди пътуването на принц Хари и Меган Маркъл в Канада в края на седмицата. Това е свързано с организацията на Invuctus Games догодина. Очаква се двойката да присъства на специално събитието, а по-малкият син на крал Чарлз да изнесе реч за това колко специална е за него и съпругата му страната.