С осъщественото си желание да напусне кралския двор и всички последствия от него принц Хари си спечели негласното одобрение на членовете на своето семейство. Но, оказва се, има все някой, който да разбира и подкрепя важната стъпка, която херцогът на Съсекс предприе със своята съпруга Меган Маркъл.

Хари не е син на крал Чарлз - как принцът коментира тези твърдения в съда

Принц Хари за твърденията, че не е син на крал Чарлз

Още една болезнена тема

Прицн Анндрю е друг представител на британската монархия, който доброволно се отказа от титлите си след секс скандал и дело за посегателство, заведено срещу него. Но той продължава да живее в имение на двореца заедно с бившата си съпруга Сара Фъргюсън, с която са разведени от дълги години.

Именно тя изказа публично подкрепата си за Мегзит в последното си интервю за австралийско списание. Попитана какво е мнението й за напускането им, тя заяви, че всеки, попаднал в кралския двор, по един или друг начин проправя пътека за своите вярвания. А принц Хари и Меган Маркъл явно са стигнали по-далеч от мнозина, затова и определя постъпката им като много смела.

Снимка 613856

Източник: GettyImages

Фъргюсън подчертава, че никога не би коментирала конкретно някой член на кралското семейство или друг, който постъпва по този начин. Просто за нея всеки, който поставя на първо място убежденията си, е много смел.

Това обаче не е първият път, в който херцогинята на Йорк коментира действията на Хари и Меган. Преди няколко месеца тя заяви, че нямам как да си и вътре, и навън - трябва да избереш едно от двете, явно визирайки кралския двор. "Но тогава не плачи, че не си поканен на сватби. Ти избра да си тръгнеш, сега върви и го изживей", допълва тя, без да иска да конкретизира за кого говори.

"Или си вътре, или вън" - Сара Фъргюсън за принц Хари и Меган Маркъл

"Или си вътре, или вън" - Сара Фъргюсън за принц Хари и Меган Маркъл

Рисковете на това да напуснеш кралското семейство

Малко по-рано пък тя заяви, че цял живот е била съдена, затова и не иска да съди никого. Но, според нея, покойната принцеса Даяна би се гордяла много с внуците си - и с тези на принц Хари, и с тези на принц Уилям, припомнят от Town&Country.