На 14 март принцът на Монако навърши 65 години. С присъщото си чувство за хумор Алберт заяви, че възрастта е просто число. "Eдинственото важно е, че виждам приятели да се пенсионират на тази възраст. Аз не мога да го направя", казва той пред People.

Принцеса Шарлийн, празникът на Света Девота в Монако и защо отново беше без принц Алберт

Защо принцеса Шарлийн отново е без съпруга си

Какво празнуват в Монако

Колкото и да омаловажава празника си обаче, Алберт получава специална изненада от децата си. Веднага след прибирането им училище, близнаците Жак и Габриела са го "отвлекли", за да го заведат на театрална постановка.

"Предупредиха ме, че ще бъда отвлечен", разказва още принцът. Същинските празненства за рождения му ден обаче са днес, 15 март, когато той заедно с принцеса Шарлийн, ще присъства на концерт по случай Деня на Свети Патрик в Ирландската библиотека на майка му принцеса Грейс.

Междувременно обаче Алберт предупреди, че не иска подаръци. "Хората си мислят, че дворецът е голям, но всъщност складовете са препълнени. Няма къде да слагам повече неща." Затова пък е сигурен кое е най-голямото му постижение за 18-те години на трона: "Съпругата ми и децата ми".

Следващият ангажимент на Алберт визита в Ирландия, където ще уважи откриването на паметник на Грейс Кели в област Майо. Макар да е американка, Кели поддържа ирландското си наследство по бащина линия, което е причината да пристигне на Смарагдовия остров.