Съвсем скоро херцогинята на Кеймбриддж Кейт Мидълтън ще стане майка за трети път. Спекулациите около пола не бебето, името, което ще получи, както и датата на термина, очаквано не секват вече няколко месеца. Но има някои факти, около които няма как да се гадае.

Както всичко друго в живота на кралските особени, така и раждането преминава по строги правила. Преди години е било правило новите членове на двора да проплакват за първи път в двореца. Кралица Елизабет е родила своите деца именно там. А традицията е нарушена от принцеса Даяна.

Снимка 344613

Източник: GettyImages

След това става практика ражданията да бъдат в болнична обстановка. Мидълтън роди именно така Шарлот и Джордж, но сега нищо чудно да последва примера на Елизабет Втора.

Именно кралицата задължително е тази, която първа разбира за раждането на нов наследник на короната. След таткото, разбира се. Според правилата на кралския двор, той няма право да присъства в родилната зала. Но тези правила отдавна не са това, което бяха, а низ от изключения.

Бременна Кейт Мидълтън с каска и татуировки

Бременна Кейт Мидълтън с каска и татуировки

Няма спирка

След това щастливата новина се обявява публично и писмено пред Бъкингамския дворец. При раждането на принц Джордж обаче, правилата бяха нарушени и новината бе оповестена първо в Туитър.

Най-вероятно глашатаят Тони Епълтън отново ще оповести из Лондон раждането на третия наследник на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както се случи при предишните две.

Снимка 344614

Източник: GettyImages

Напълно очаквано, акушерките са задължени да пазят в тайна каквито и да било подробности около бременността и раждането на кралската родилка. В противен случай могат да се сдобият с призовка за дело, пише The Sun.