"Алф" е един от първите американски сериали, които сме гледали у нас - първо излъчен по националната телевизия, а след това и повторно с появата на първата частна телевизия, и е любим вече на няколко поколения. Всички 101 епизода, снимани между 1986 и 1990 г., разказват историята на семейство Танер, които заживяват с извънземното Алф, след като един ден то просто се появява в гаража им.

Макс Райт, "Алф" и смъртта на актьора

Почина един от емблематичните актьори от "Алф"

Споменът за Макс Райт няма да избледнее скоро

Един от главните герои в сериала е по-малкото дете в семейството - синът Брайън. Ролята е изиграна от актьора Бенджи Грегъри, за когото снощи, 10 юли, става ясно, че е починал на 46-годишна възраст.

На 13 юни той е бил намерен мъртъв в колата си на паркинга на банка в Аризона. Според изданието TMZ най-близките на актьора смятат, че е бил в банката, за да депозира чекове, когато е заспал в колата си.

Предполага се, че е починал от топлинен удар в автомобила. Докато е бил в Аризона температурите са надхвърляли 40 градуса. Заедно с Бенджи Грегъри в колата му е било намерено мъртво и кучето му Ханс.

Причината за смъртта на актьора обаче все още не е финално потвърдена. Отново пред TMZ неговата по-голяма сестра - Ребека Херцберг-Пфафингер, е споделила, че той се е борил с депресия, биполярно разстройство и нарушение на съня, което го е държало буден с дни.

След края на "Алф", през 2018 г. от Warner Bros. издават, че планират римейк на сериала. Плановете обаче биват отменени и чак по-късно става ясно, че всъщност Shout! Factory са придобили правата върху "Алф" и ще разработват ново съдържание, пише People.