Когато говорим за мода, винаги се сещаме и за красиви жени. А когато говорим за висша модата, жените са не просто красиви, а истински икони. Това затвърждава фактът, че Пенелопе Крус бе избрана за най-новия посланик на Chanel.

Снимка 382858

Източник: Chanel

Новината за колаборацията дойде преди няколко месеца, а сега и първият резултат от нея е на лице. От Chanel разпространиха кадри, на които Крус позира с модели от 2018/19 Cruise Collection. На тях виждаме носителката на Оскар в ролята на лице на серията, която се свързва с лято, море и много незабравими приключения. 

Снимка 382857

Източник: Chanel

А най-интересното е, че снимките са направени не от кого да е, а от самия Карл Лагерфелд. Той споделя, че най-ранните му спомени не са за лодка, а за звука на лодка. И сякаш чуваме този звук, унесени от черно-белите кадри на Пенелопе.

Снимка 382856

Източник: Chanel

Шапки, барети, голи рамене и поглед, вперен в хоризонта. Сякаш актрисата е в лодка по средата на морето и се взира в приближаващия хоризонт. Тя е не просто модел, но и вдъхновение на колекция. Защо са избрали точно нея - снимките дават достатъчно красноречив отговор.

Снимка 382855

Източник: Chanel

 

Пенелопе Крус придава на творенията на Лагерфелд търсения елегантен блясък. Тя привлича и задържа вниманието, представяйки дрехите по най-добрия начин, независимо дали говорим за трикотаж или сако от туид. Различни модели, различни пътувания, но едно и също преживяване - незабравимо.