Не сме сигурни дали само на нас ни се струва, или наистина е така, но Паулина Порижкова става все по-активна в социалните мрежи.

Паулина Порижкова, снимката на лицето ѝ и как коментарите на един пластичен хирург я ядосаха

Как един пластичен хирург ядоса Паулина Порижкова

Моделът отвръща на удара

И то не просто със споделянето на снимки и няколко хаштага към тях, а с дълги и понякога прочувствени обяснения. Доказателство е един от последните ѝ постове в Instagram. Той трудно може да остане незабелязан, защото на публикуваната снимка моделът е чисто гола.

Седнала е на легло, прикрила част от тялото си с чаршаф, опитваща се обуе чифт високи обувки. Почти сигурни сме, че Порижкова не се събужда всяка сутрин така, а снимката е част от фотосесия. Но като изключим голотата, отново прави впечатление, че описанието под поста е дота дълго.

В него Паулина Порижкова пише, че в патриархалния свят жената е виждана като обект на желание от страна на мъжа. Защото именно такива са нуждите на мъжете, които управляват света. "Ето защо младостта и красотата са толкова солидна валута."

Паулина Порижкова и защо спи от едната страна на леглото

Защо Паулина Порижкова спи от едната страна на леглото

Размислите и признанията на модела

Но според модела, когато жената се възползва от тази власт за своите лични облаги и нужди, тя бива нападана и засрамвана.

Порижкова продължава с твърдението, че когато е била млада и е показвала тялото си, е било, защото някой друг е решил така, одобрил го е. А самата тя не си е давала сметка за последствията. Докато сега, когато показва тялото си, го прави с напълно ясното съзнание и вътрешно съгласие от последствията.