В последните дни и седмици усмивката на Илон Мъск никаква я няма. Милиардерът изглежда угрижен, а зложелатели, доскоро негови поддръжници, се състезават да го замерват с обвинения. В резултат акциите на Tesla бележат спад с 3.5% в началото на тази седмица.

Преди дни отново се разшумя около Мъск по повод спасителната акция на децата в пещера в Тайлнд. Той отиде лично на място заедно със своята миниподводница и няколко водолаза, готови да помагат при нужда.

Но екипът, който вече бе сформиран на място, успя да извади учениците живи и здрави и без играчката на милиардера. А желанието на Мъск да бъде полезен със своите технологии бе определено като пиар акция от един от спасителите - британеца Върнън Ънсуърт.

Снимка 368803

Източник: Facebook / SpaceX Unofficial

Явно това никак не се понрави на милиардера, а ответната реакция лепна огромна черна точка върху репутацията му. Мъск нарече същия този спасител "pedo" (съкратено от педофил) в свой туит.

След това явно се усети, че е направил голяма глупост, но вече беше късно, защото Ънсуърт предвидливо е запазил обидното изказване по негов адрес, пише Reuters. И така от герой, готов на подвизи, Мъск много бързо се срина до позицията на големия губещ.

Защо Илон Мъск спи под бюрото си

Защо Илон Мъск спи под бюрото си

Жертвите зад успеха

И всичко това - на фона на огромните трудности при производството на Tesla Model 3 в последните месеци, които също успяха да приземят милиардера с мечти, които не се побират в границите на нашата планета.