Превърнало се е в норма актьорите от големите холивудски продукции да получават милиони за работата си. Тези в успешните сериали обаче също могат да се похвалят със солидни чекове.

Опра Уинфри, Джордж Клуни, Том Круз - кои са най-високоплатените актьори и актриси в света

Най-високоплатените актьори и актриси в света

Кои влизат в Топ 10

Business Insider са се разровили сериозно, за да разберат кои са най-високоплатените актьори в сериали през последните години.

Hunter. Brother. Rebel. Dog's best friend. Daryl. #TWD

Публикация, споделена от The Walking Dead (@amcthewalkingdead) на

Най-отпред са цели четирима души. Това са Норман Рийдъс  ("Живите мъртви"), Елизабет Мос ("Историята на прислужницата"), Никол Кидман ("Големите малки лъжи") и Джим Парсънс ("Теория за Големия взрив"), които получават по 1 милион долара на епизод за изброените сериали.

Веднага след тях идва Дуейн Джонсън, който взима по 650 000 долара на епизод за "Играчи". Джулия Робъртс пък се е договорила за по 600 000 долара на епизод, за да се снима в сериала на Amazon - Homecoming.

Елън Помпео, която имаме чувството, че гледаме от цяла вечност в "Анатомията на Грей", печели по 575 000 долара на епизод. Веднага след нея са Шон Пен (The First), Кит Харингтън, Емилия Кларк, Лина Хийди, Николай Костър-Валдау и Питър Динклидж (Game of Thrones) с по 500 000 долара.

Game of Thrones, "Безсрамници" и кои са сериалите с най-много голи сцени

Сериалите с най-много голи сцени

Голота на килограм

В престижната класация попадат и Мили Боби Браун (Stranger Things), която взима по 350 000 долара на епизод, както и Евън Рейчъл Ууд ("Западен свят") с 250 000 долара.