Не е минал и месец от издаването на автобиографичната книга на Мишел Обама - Becoming, но тя вече се превърна в най-продаваното заглавие за 2018 г. Само 15 дни след излизане, мемоарът на бившата първа дама на САЩ е продал над два милиона копия в Северна Америка. В момента се продава шестият й тираж.

Несъмнено Мишел Обама е феномен. За това говори и фактът, че Becoming е номер едно по продажби не само в родната й държава, но и във Великобритания, Германия, Франция, Италия, Холандия, Дания, Испания, Норвегия, Финландия и Гърция. Книгата е издадена вече на 31 езика (българският, за съжаление, не е сред тях).

Снимка 392944

Източник: GettyImages

Becoming, която разказва не само за дните й в Белия дом, но и за запознанството и връзката й с Барак Обама, семейството им, както и за скромния й произход от Чикаго, предизвика интерес още преди издаването си. В момента Мишел Обама е на турне, което далеч надхвърля обикновено скромните промотирания на книги.

Becoming беше представена в 10 града в САЩ, като обиколката започна от родния за Мишел Чикаго, а местата в залите бяха разпродадени. Рекордните 10 хил. долара бяха платени за ВИП място на представянето на книгата в Далас на 17 декември.

Част от датите в Европа обаче бяха отменени (тези в Париж и Берлин) за 2019 г. - заради смъртта на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши на 30 ноември. Мишел Обама обяви в профила си в Twitter, че за нея е важно да отдаде почит на покойния президент.