Мишел Обама не е просто бившата първа дама на САЩ. Тя успя да се превърне във вдъхновение и символ на надежда за милиони американци (и не само) заради позитивните си послания и образа на уверена и интелигентна жена, както и подкрепяща майка и съпруга.

Снимка 392944

Източник: GettyImages

Меморната й книга Becoming (незнайно защо все още неиздадена на български) се превърна в сензация, от която до момента са продадени 10 милиона екземпляра. В нея г-жа Обама споделя и виждането си за това как да постигнем успех и каква е тайната, която разграничава истински успелите хора от тези, които само мечтаят.

Снимка 368691

Източник: SplashNews

"В живота си досега имах късмета да срещна много невероятни и успели хора - световни лидери, изобретатели, музиканти, астронавти, спортисти, професори, предприемачи, художници и писатели, изследователи. Това, което научих от тях, е следното: всички са имали около себе си и хора, които се съмняват в тях. Някои още са заобиколени от огромна маса критици и негативно настроени персони, чакащи да кажат "Нали ти казах..." при всяка тяхна грешка.

Този шум няма да изчезне, но най-успешните хора, които познавам, са се научили да се справят с него. Те разчитат на хората, които вярват в тях, и продължават напред към целите си", казва Мишел Обама.