Мила Йовович отвори темата за спешния аборт, който е трябвало да направи преди две години, описвайки го като един от "най-ужасяващите преживявания", през които някога е преминавала.

Актрисата сподели в Instagram за този лош спомен, като разкри, че не планирала да говори за мъчителната процедура, но "не може да мълчи, когато е заложено толкова много", посочвайки поредицата от рестриктивни закони за абортите, които се приемат в консервативни щати на САЩ, като Кентъки, Охайо, Айова и наскоро Джорджия и Алабама.

Йовович разкри, че е била бременна в малко след четвъртия месец и по това време е била на снимки в Източна Европа, когато е започнала да ражда преждевременно. Наложило да направи аборт, по време на който обаче е била будна.

Йовович, която има две деца от съпруга си Пол Андерсън пише, че абортът е предизвикал "една от най-тежките депресии на живота ѝ" и се е наложило да се оттегли от работа, за да се възстанови. Започнала е да се занимава с градинарство и упражнения, за да не се налага да приема антидепресанти.

"Слава Богу, че успях да намеря изход от този личен ад, без да се обръщам към медикаменти, но споменът за това, през което съм преминала, и това, което съм загубила, ще бъде с мен до деня, в който умра", добавя тя. 

Йовович завършва с думите, че абортът е кошмар и никоя жена не иска да мине през това, но понякога се налага и като жени трябва да се борим, за да запазим правата си. Защото абортът е право на всяка една жена и тя трябва да е сигурна, че ако се наложи, ще може да го направи законно и по възможно най-безопасния начин.