Семейството на легендата във Formula 1 Михаел Шумахер ще продаде на търг осем уникални часовника от колекцията му. Очаква се търгът да се проведе на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на близките на Шумахер, за да могат с тях да финансират лечението му, продължаващо вече повече от 10 години.

Как инцидентът с Михаел Шумахер промени брат му Ралф

Как инцидентът с Михаел Шумахер промени брат му Ралф

Когато се налага внезапно да порастнеш

Часовниците включват уникален F.P. Journe Vagabondage 1 модел от 2004 г., който отбелязва всяка от победите на Шумахер във F1 шампионата. Часочникът е подарен на родения в Германия пилот от директора на неговия отбор Scuderia Ferrari - Жан Тод.

Часовникът е "може би най-важният Vagabondage F.P. Journe правен някога", казва в интервю Реми Гийемин, ръководител на часовниците в Christie в Европа и САЩ. Персонализираният часовник с платинена обвивка и червен циферблат със златен механизъм има часовников дисплей, показващ логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер.

Единственият по рода си часовник от производителя на часовници в Женева може да донесе повече от 1 милион швейцарски франка (1.1 милиона долара) на търга, казва Гиймен.

Други часовници от колекцията на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari. На друг от циферблатите пък има шест звезди като символ на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели между 1994 и 2003 г. Този часовник също му е подарък от Тод и според Christie's е оценен между 150 000 и 250 000 франка.

Михаел Шумахер и какво се случва с децата му Мик и Джина Шумахер

Какво се случва с децата на Михаел Шумахер

Десет години след инцидента

Шумахер се отказва от състезанията през 2012 г. и претърпява тежка мозъчна травма по време на ски във Франция през следващата година. Семейство Шумахер се обръща към Christie"s преди повече от година, за да определи стойността на някои от часовниците в колекцията на бившия пилот от Formula 1, пише Frotune.

Снимка 234453

По време на кариерата си Михаел Шумахер винаги е бил "много чувствителен към света на часовниците" и има богата колекция. Пилотът става рекламно лице на марката Omega на Swatch Group AG, когато печели третата си титла във F1 и първата с Ferrari през 2000 г. По това време Omega издава версия на своя хронограф Speedmaster Racing с подписа на Шумахер на гърба на кутията.