Преди няколко месеца в Севница - родния град на Мелания Тръмп в Словения, беше издигната нейна дървена статуя. Тя предизвика куп подигравки и критики, защото прилича повече на чучело. А навръх Деня на независимостта, 4 юли, статуята бе опожарена от недоброжелатели.

Статуята на Мелания Тръмп в Словения, кой я опожари и как реагира нейният автор

Кой се опита да обиди Мелания Тръмп

Куриозен случай на Балканите

Сега, два месеца по-късно, на същото място на дървената, бе открита нова, бронзова статуя на Първата дама на САЩ.

Тя е дело на същия екип творци, които не скриха надеждата си този път произведението им да остане за по-дълго време. Затова и е направено от материал, който е много трудно да бъде унищожен или повреден.

Новата статуя е точно копие на предишната дървена, която Алес Зупевц издълба в дънера на липово дърво. Въпреки подигравките, които отнесе, той харесва творбата си, защото я създава много непринудено. Отрича и обвиненията, че сам е запалил дървената Мелания, за да предизвика шум около начинанието си, пише The Guardian.

Творецът обяснява, че двамата с Първата дама на САЩ са родени в една и съща болница и е решил, че е добре да увековечи жената, която от сервитьорка в Словения успя да се превърне в съпруга на американския президент.