Малко след като обявиха решението си за Мегзит, принц Хари и Меган Маркъл заявиха и готовност да поведат съдебна битка с британския таблоид Mail on Sunday заради публикуваните писма на херцогинята, адресирани до нейния баща. Обвинението бе формулирано като нарушаване на личния живот и на авторските права.

Меган Маркъл, делото срещу британските таблоиди и адвокатът, който защитаваше и принцеса Даяна

Защо Меган избра да я защитава доверен на Даяна човек

Битката в съда срещу таблоидите става още по-интересна

Наскоро делото влезе в съда след известно забавяне заради извънредното положение. А първото решение на съдиите никак не се хареса на Маркъл. След първия етап на делото тя трябва да заплати 88 хиляди долара за разноски и излиза като победена от тази битка с таблоида.

Основната причина за загубата на делото е, че херцогинята на Съсекс е отказала да назове имената на своите приятели, които дадоха анонимно интервю за списание People, в което говорят в нейна защита.

Снимка 490963

Източник: GettyImages

Ответната страна пък твърди, че писмото на Меган до Томас Маркъл първо е споменато в това интервю и адвокатите изискаха близките на Маркъл да бъдат привикани в съда като свидетели, за да стане ясно който наистина е направил кореспонденцията публична, предава BBC.

Меган обаче категорично е отхвърлила това предложение под предлог, че приятелите й имат прави на анонимност и не иска да оказва влияние върху техния живот. Те са идентифицирани само в анонимни съдебни документи, а привикването им като свидетели щеше да ги направи публично достояние.

Принц Хари, Меган Маркъл, Finding Freedom и подробности за началото на връзката на херцога и херцогинята на Съсекс

Неразказаната любовна история на Хари и Меган

Как пламва искрата помежду им

Адвокатът, представляващ Маркъл пред съда в Лондон бе категоричен, че принуждаването да разкрие имената на приятелите си е "прекалено висока цена" за справедливостта, която търси, затова е решила да не я плаща. Но тези 88 хиляди долара ще трябва да плати...