Когато принц Чарлз се ожени за Даяна Спенсър, тя стана принцеса на Уелс. Но когато принц Уилям и Кейт Мидълтън сключиха брак през 2011 г., тя прие титлата херцогиня на Кеймбридж. Миналата година пък Меган Маркъл стана херцогиня на Съсекс. И тук изниква логичният въпрос защо двете не са принцеси...

Причината не бива да търсим в съпругите на двамата братя, а по-скоро в Камила Паркър - втората съпруга на принц Чарлз. Когато двамата сключват брак, всички са скандализирани, защото това се случва прекалено скоро след смъртта на Даяна Спенсър. Никой не иска дa приеме Камила и възможността тя да стане принцеса.

Снимка 391015

Източник: GettyImages

В тази напечена ситуация кралският двор решава Паркър да приеме титлата херцогиня на Корнуел в знак на почит към покойната Даяна. И това се превръща в традиция, продължаваща и до днес.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и чантите им със скрито предназначение

Тайните на чантите на Меган и Кейт

Малки хитринки

Така че, Меган и Кейт могат да винят само Камила, че им е отнела възможността да станат истински принцеси. Технически, те се водят "принцеса Хенри на Уелс" и "принцеса Уилям на Уелс", но никой вече не използва подобни обръщения, а и Чарлз е единственият принц на Уелс, пише The Sun.