Битката за независимост и право на глас, която принц Хари и Меган Маркъл поведоха с Мегзит, премина и през съдебната зала.

Мелания Тръмп, Стефани Уолкъф, Melania and Me и делото срещу бившата служителка на Първата дама

Какво става, когато някой се изправи срещу Мелания

С Първата дама шега не бива

Там херцогинята на Съсекс спечели делото срещу агенцията Splash News & Picture, заведено заради публикувани папарашки кадри на нея и близките й от началото на миналата година.

След дълга съдебна битка Маркъл и адвокатите й успяха да отстоят правото на неприкосновеност на личния й живот. А разходите по делото доведоха ответната стана до подаване на молба за обявяване в несъстоятелност. Те дори оттеглиха защитата си заради невъзможността да осигурят финансиране.

Снимка 490787

Източник: GettyImages

Проблемите на агенция са свързани и с неизплатен дълг от над милион долара, както и със затруднения покрай пандемията, но и искът, който Меган заведе срещу тях, успя да допринесе за фалита.

А по делото все още няма решение за финансово обезщетение, което съпругата на принц Хари може да поиска, предава Independent.

Меган Маркъл, делото срещу британския таблоид Mail on Sunday и победата на херцогинята на Съсекс

Малката голяма победа на Меган

Когато справедливостта възтържествува

Това не е единственото дело, което херцогинята на Съсекс заведе срещу медии и спечели. Наскоро стана ясно, че издателството Associated Newspapers е признато за виновно за публикуване на части от писмото на Меган до баща й Томас Маркъл. Преди това пък тя осъди още два британски таблоида за публикуване на части от него.