Изпълнителката на хита "Wrecking Ball" Майли Сайръс е едва на 28, но още преди седем години решава да стартира свой собствен бизнес.

Майли Сайръс, Гуен Стефани, Блейк Шелтън и за какво мечтае певицата

За какво си мечтае Майли Сайръс

Скромните мечти на големите звезди

През 2014 г. тя се опитва да регистрира търговската марка MILEY CYRUS в Службата за интелектуална собственост на ЕС (EUIPO), но от там й отказват.

А причината е компанията с подобно име - Cyrus Trademarks Ltd, която още през 2010 г. регистрира бранда CYRUS на Британски Вирджински острови.

EUIPO подкрепя отказа си с вероятността от объркване между двете търговски марки. Миналата година Майли Сайръс обжалва решението, но не успява да убеди патентното ведомство. Звездата не се отказва и внася делото в Съда на Европейския съюз (CJEU), който се намира в Люксемберг.

Магистратите там отменят решението на EUIPO с твърдението, че името MILEY CYRUS има ясно и конкретно семантично съдържание и се отнася до публична личност с международна репутация.

А що се отнася до видовете дейност, които заявява американската поп звезда преди време, във формуляра за регистрация пише: "аудио и видео дискове, калъфи за мобилни телефони, електронни книги, електронни настолни игри, календари и други стоки", съобщават от Reuters.

Ето какво може да очакваме в бъдеще от звездата.