Американският дизайнер Майкър Корс създава едноименния си моден бранд точно преди 40 години. И въпреки че марката му бележи своя пик като една от най-луксозните в началото на новото хилядолетие, днес Michael Kors продължава да е синоним на стил, но е една идея по-достъпен за широката аудитория.

И това не е проблем за 61-годишния моден гуру. Даже напротив.

Пред WWD мистър Корс споделя, че никога не е мислил, че компанията му един ден ще се радва на световна известност.

"След 40 години продължавам да виждам мъже и жени по целия свят, облечени с моите дрехи - след милион години, никога не съм мечтал за това", цитират Майкъл Корс от FOX28.

И вероятно с това ще запомни обиколката си из Гърция и Италия това лято в компанията на съпруга му Ланс Лепер. По принцип идеята на тази средиземноморска почивка е била да си дадат един вид "реванш" след дългата изолация заради COVID-19.

"Това е несигурно време, но мисля, че има едно сдържано вълнение и желание да бъдем заедно, като общност. Общността - (модните ревюта) е за това, модата е за това. Познавам жени, които истински се вълнуват, че могат да излязат, да се облекат и да обуят обувки на високи токчета", споделя още Майкъл Корс. Така е.