Миналата година завърши много силно за Мария Бакалова. Името ѝ се завъртя по почти всяка медия в световен мащаб, а причината беше само една - участието ѝ в Borat Subsequent Moviefilm.

Мария Бакалова, The National Society of Film Critics, Borat Subsequent Moviefilm и наградата от американските филмови критици

И американските критици отличиха Мария Бакалова

Още една награда на скрина

Възходът й продължи и през 2021 г. с няколко награди от по-малки церемонии. И докато мечтаем за Оскар, то една също доста престижна награда може да се окаже в ръцете на Мария Бакалова.

Днес, 3 февруари, бяха обявени номинациите за наградите Златен глобус 2021. И голямата новина е, че Мария Бакалова получи номинация в категорията за най-добра актриса във филм, мюзикъл или комедия.

Българката ще трябва да се справи с конкуренцията на Кейт Хъдзън (Music), Мишел Пфайфър (French Exit), Розамунд Пайк (I Care a Lot) и Аня Тейлър-Джой (Emma).

Мария Бакалова, The New York Film Critics Circle и първата награда на актрисата за участието ѝ в Borat Subsequent Moviefilm

Първата награда за Мария Бакалова е факт

Следва ли номинация за Оскар...

Няма да се наложи да чакаме кой знае колко дълго, за да разберем дали Мария ще е победител, защото церемонията по връчването на наградите Златен глобус 2021 е предвидена за 28 февруари. Тя ще бъде виртуална, разбира се.