След номинацията си за Оскар през изминалата година, Мария Бакaлова няма никакво намерение да забавя темпото. Вече я видяхме в няколко холивудски продукции, а и предстоят още такива на хоризонта.

Мария Бакалова, Fairyland, Unfrosted: The Pop-Tart Story и новите роли на актрисата

Новите роли на Мария Бакалова

Актрисата няма спирка

Българската актриса не спира да се бори за мечтите си и върви все по-целеустремено напред и нагоре. Това обаче в никакъв случай не означава, че забравя от къде е тръгнала. Мария Бакалова използва своя Instagram, за да се отдаде на емоционални спомени, свързани с кариерата, напускането на България и всичко, което последва от решението ѝ.

"Днес се навършиха точно две години, откакто официално се преместих в САЩ. След като се върнах от едно прекрасно събитие, отидох в новия си дом и хвърлих поглед към миналото за момент на признателност за това как цялото това артистично, магическо вдъхновение и желание за бягство от реалността започнаха за мен преди повече от десетилетие", пише Мария Бакалова.

На снимката я виждаме, облечена в зелен костюм след поредното бляскаво събитие (вслучая на неправителствената организация Women In Film), да се наслаждава на творческата атмосфера в дома си, докато чете "Звуци" на Владимир Набоков. 

В коментарите под публикацията много от сънародниците ни изразиха възхищението си към нея, отбелязвайки, че е гордостта на България. 

"Напълно те разбирам. Оценявам миналото си и се гордея, че съм българин, но този тип битуване/живот не е за мен", пише един от последователите на актрисата в знак на подкрепа за решението ѝ да се махне от България и да се премести в САЩ, за да преследва мечтите си. 

Мария Бакалова, "Триумф" (Triumph), Юлиан Костов и новината за българския филм, в който ще участват

Първият български филм за Мария Бакалова след номинацията за Оскар

Актрисата в момента е заета със снимките на "Триумф"

Разбира се, намериха се и такива, които да критикуват българската актриса, че публикациите ѝ са само на английски и че не е постигнала "кой знае какво". Някои от феновете ѝ пък решиха да я попитат дали сега е по-щастлива.