Бившата съпруга на Джеф Безос далеч не води живота, който си представяме, че има човек със състояние, възлизащо на близо 60 милиарда долара. И поредното доказателство за това е новото щедро дарение, което направи.

Макензи Безос, бившата съпруга на Джеф Безос и новият й брак

Бившата на Безос се омъжи отново

Кого избра този път

Макензи Скот, заедно с настоящия си съпруг Дан Джюет, са дарили 2.7 милиарда долара на общо 286 организации.

Повечето от тях работят за възстановяване на социалното неравенство, подобряване положението на емигранти и бежанци, преодоляване на расовите и полови предразсъдъци, недостатъчните средства за образовани, проблемите на хората с различна сексуална ориентация и т.н.

С бившия си съпруг Джеф Безос

Източник: GettyImages

С бившия си съпруг Джеф Безос

"Хората, които се борят срещу неравенството, заслужават да са в центъра на вниманието заради промяната, която предизвикват", пише 51-годишната Скот в статия в Medium, в която съобщава за дарението.

Целта й обаче не е да се похвали с благотворителността си, а да поощри и други богати хора и организации да дарят по същия начин. "Усилията ни са движени от скромното ни вярване, че неравномерното разпределение на богатствата не трябва да е концентрирано в ръцете само на няколко човека и че решенията идват с общи усилия."

Макензи Скот напомня още, че над 700 милиона човека по света живеят под прага на бедност. И че в избора на организации, на които да дарят със съпруга й, са се ръководели от това организациите да са местни, да включват хора от различни раси и народности, и жените там да са равноправно представени.

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос и за какво похарчи четири милиарда за четири месеца

Бившата на Безос похарчи 4 милиарда за 4 месеца

Не си поплюва тази жена

През 2020 г. Скот също направи щедро дарение - 4.2 милиарда долара бяха разпределени между 384 организации.