Свикнали сме да свързваме името на Лора Найденова с рецепти за ястия, с които не само да нахраним себе си и евентуалните гости в събота вечер, но и да ги впечатлим.

Освен да готви вкусно, а понякога и много бързо, Лора също така обича да пътува. Не само у нас, но и Европа. А когато има възможност и по-далеч. От профила ѝ в Instagram разбираме, че отново е поела на екзотично пътешествие.

Лора Найденова е била в Папуа Нова Гвинея. В един от постовете си (тук) тя пояснява, че това пътуване е било планирано за 2020 г. и дори значителна част от нещата са били предплатени. Но заради пандемията всичко е пропаднало.

Снимка 451623

Източник: FOX Networks Group Bulgaria

Тя отбелязва факта, че е от безнадеждните оптимисти, но не все още не може да повярва, че все пак пътуването се е осъществило след всичко случило се през последните две години. "Последните няколко дни вървяхме сред джунгли, реки и екзотична растителност. Нощувахме в малки селца изолирани от цивилизацията. Без ток, вода и интернет."

Тези условия може и да изглеждат като сурови, но Лора отбелязва, че всички са ги посрещали с широки усмивки. В Папуа Нова Гвинея е посетила и природен парк (постът е тук), където много е искала да види отблизо райската птица, която е символ на страната.

Но късметът (и птицата) не ѝ се е усмихнал. Лора Найденова завършва шеговито, че в Папуа Нова Гвинея пеперудите са с размерите на канарчета.