Че Лизо е провокативна, едва ли някой се съмнява. Изпълнителката привлича внимание с дръзко облекло и външен вид, но е също толкова смела и с текстовете на песните си. Понякога обаче дори твърде смела - толкова, че се случва и да прекрачи границата.

Лизо, Yitty и марката й за бельо с нестандартни размери

Защо за Лизо размерът има значение

Рапърката има вече собствена марка за бельо

Наскоро Лизо пусна парчето си "GRRRLS", а на феновете й не им отне много време, за да реагират остро за една конкретна дума в текста. С постове в Twitter мнозина се възмутиха от нецензурен термин и не скриха, че се чувстват обидени.

"Хей, @lizzo, моля, махни думата 'sp-z' от новата си песен, защото е груба и наистина обидна за хората с увреждания. От разочарован фен", пише един от тях.

А певицата слуша и изпълнява. В свое изявление, публикувано в Instagram, тя споделя, че никога не е имала намерение да насърчава и използва нецензурен език.

"Като пълна чернокожа жена в Америка много груби определения са били използвани по мой адрес, така че напълно разбирам каква сила могат да имат думите (независимо дали съзнателно, или както в моя случай, несъзнателно).

Но обяснението на Лизо не е просто оправдание. В поста си тя пише, че гордо може да заяви пускането на нова версия на парчето с променен текст.

Лизо, певицата с нестандартния външен вид, която разбива стереотипите за красота

Певицата, която разбива стереотипите за външния вид

Лизо е различна, но се приема такава, каквато е

"Това е резултатът - вслушах се и действах. Все пак като влиятелен артист съм се посветила да бъда част от промяната, която чакам да видя в света", завършва вдъхновяващо рапърката.