Музикалният свят осъмна с новината за смъртта на Кулио. Рапърът, чиято песен "Gangsta's Paradise" продължава да е хит почти 30 години след излизането си, е починал внезапно в дома на свой приятел в Лос Анджелис.

Кулио, чието истинско име е Артис Лион Айви-младши, беше на 59 години.

Информацията за смъртта му първо беше съобщена от светския сайт TMZ. Макар все още да няма оповестена официална причина за смъртта, според коментарите на парамедиците, пристигнали на място, става дума за сърдечен удар.

Снимка 589161

Източник: GettyImages

Кулио започва музикалната си кариера през 90-те в Калифорния, като именно "Gangsta's Paradise" го прави популярен и му печели награда Грами през 1995 г. Песента е част от филма "Опасен ум" с Мишел Пфайфър, а актрисата беше една от първите, реагирали на трагичната новина за смъртта на рапъра.

"Сърцето ми е разбито заради смъртта на талантливия Кулио", пише тя в Instagram. "Както някои от вас знаят, имах честта да работя с него в "Опасен ум" през 1995 г. Той спечели Грами за тази брилянтна песен, която пък смятам, че до голяма степен е отговорна за успеха и на филма."

Според информацията на ВВС "Gangsta's Paradise" е надминала милиард стриймвания в платформата на Spotify в последните 24 часа.

Други звезди, които се включиха в изказването на съболезнования към семейството му, са колегите му Снуп Дог, Айс Кюб, Eл Ел Кул Джей, Questlove, както и баскетболистът Леброн Джеймс и актьорът Мартин Лорънс.