На 1 октомври Криси Тейгън сподели в социалните мрежи с няколко емоционални снимки и още по-емоционални думи, че тя и съпругът й Джон Леджънд са се сбогували с третото си дете. Последното се случи след наложително прекъсване на бременността в 20-та седмица заради проблеми с плацентата.

Криси Тейгън, Джон Леджънд и загубата на третото им дете

Тежката загуба на Криси Тейгън и Джон Леджънд

Болка като никоя друга

Публикацията на модела събра над 11 милиона реакции в Instagram. И докато някои я критикуваха, че е избрала да сподели подобен момент с целия свят, не по-малко й благодариха, че повдига темата, докато хиляди жени по света страдат тайно и остават неразбрани за болката, която изпитват.

Две седмици след загубата, Леджънд посвети песен и изпълнение на живо на своята съпруга и не скри възхищението си от нейната сила и борбеност. А вчера, 27 октомври, Тейгън реши да каже всичко, което й е на душа, за да успее да продължи напред към нормалния живот.

Почти месец след загубата на сина си Джак, моделът публикува есе в сайта Medium, в което е събрала всичките си мисли и емоции от последните седмици. То започва кратко - със "здрасти".

Криси признава, че не е била наясно кога ще седне да напише тези редове, но сега знае, че иска преди всички да каже едно голямо благодаря - за всички цветя, които са напълнили къщата й, както и за всички съобщения от непознати в социалните мрежи, започващи с това, че няма нужда да им отговаря.

Един от моментите, които са се запечатали в съзнанието й от онзи ден, е как тя е в родилното, знаейки че ще се сбогува с петия член на семейството им, докато отвън други хора празнуват раждането на здраво бебе. Тя дава и малко подробности за това през какво точно е преминала.

Малкият Джак е нямал никакви шансове да оцелее в утробата й заради невъзможността плацентата да го изхранва. И във въпросния ден вече е нямало време за губене, защото и нейният живот е бил в риск заради непрекъснатата кръвозагуба. Така след месец на легло у дома и няколко дни в болница идва моментът, за който е знаела, че е неизбежен - да роди сина си, който тежи няколкостотин грама, само за да се сбогува с него.

Тейгън признава, че е била твърдо убедена в желанието си да запечата този така труден момент с кадрите, които всички видяхме. Точно както има снимки по пътя си към олтара или от раждането на децата си Луна и Майлс. Но Джон не е бил на същото мнение. Въпреки това, е склонил на молбата й.

"Не мога да изразя това колко малко ме интересува, че мразите тези снимки. Колко малко ми пука, че това е нещо, което вие не бихте направили. Аз го изживях, аз избрах да го направя и най-вече - направих го само и единствено за хората, които наистина се нуждаят от тези снимки. Останалите просто не ме интересуват", категорична е моделът.

Тейгън знае добре какво казват хората - че след подобна загуба в сърцето ти остава огромна празнина, дупка. Но тя усеща, че това място в нейното сърце всъщност е пълно с много любов, която е била приготвена за сина й.

Криси си спомня ясно и как не е спирала да целува малките ръце и крака на малкия Джак - в продължение на 10 минути... или пък час. А сега им остава да го погребат в двора на новата си къща, в която с Джон вече са били избрали и неговата детска стая.