Откакто през юни престолонаследникът на Йордания се ожени, един въпрос не спира да тревожи поданиците и феновете на кралското семейство - разбират ли се Рания и новата й снаха Раджуа ал Саид.

Обича ли кралица Рания снаха си Раджула ал Саид

Обича ли кралица Рания снаха си

Свекърва за чудо и приказ

Йорданската кралица прави всичко по силите си, за да разсее твърденията за някакво напрежение между двете. В края на миналата седмица тя беше в Ню Йорк за среща на Генералната асамблея на ООН и нямаше как да не даде няколко интервюта.

Едно от тях беше за Худа Котб от Today Show. Там 53-годишната кралица обсъди модерните технологии и заплахите, които могат да представляват те. "Технологията е навсякъде около нас. Не можем да се борим с нея, но трябва да бъде регулирана."

Рания посочи, че една от основните опасности, които тя представлява пред децата, са ценностите, които налага. "Трябва да научим децата си на основни ценности като самоувереност и дисциплина, които са важни за начина, по който те общуват с технологиите."

Кралицата разкри, че именно с технологиите е бил свързан и първият съвет, който е дала на бъдещата съпруга на първородния си син Хюсеин. "Точно преди да обявят годежа си, издърпах Раджуа настрани и й казах, че няма такова нещо като 100 % одобрение. Винаги ще има хора, които са срещу теб. Затова я посъветвах: Опитай се да не четеш коментарите."

Рания допълва, че е наясно как подобни негативни коментари идват от хора, които не са щастливи със собствения си живот. Затова е нужно да се помага на децата да изградят здравословни навици, свързани с технологиите и социалните медии, уточняват People.