70 години са дълго време - време, през което кралица Елизабет Втора не само се държа като достоен монарх, но и наложи редица традиции, с които поданиците й свикнаха. Неизбежно е някои от тях да се променят с идването на наследника й.

Крал Чарлз, кралица Елизабет Втора и решението да продаде част от конете й

Крал Чарлз взе решение за конете на майка си

Ето каква ще е съдбата им

Крал Чарлз обяви, че ще се стреми към по-семпла монархия, което явно изключва пищни церемонии и многобройни служители, ангажирани с дейностите му. Но променя и някои други неща, които майка му беше наложила.

Макар кралското семейство да се събра в замъка Сандрингам за Коледа, както се е случва във всички десетилетия от царуването на Елизабет, последва и известна промяна. Елизабет винаги оставаше там до средата на февруари, след което се връщаше в Лондон.

За нея беше особено важно да е в Сандрингам на 6 февруари, когато е годишнината от смъртта на баща й крал Джордж VI, починал през 1952 г. Непосредствено след това тя става кралица.

Чарлз явно няма намерение да прекара чак толкова време там - според информацията на Royal Central, на 4 януари кралският самолет е напуснал летището в Норфолк в посока Абърдийн. На борда му най-вероятно са кралят и кралицата-консорт, макар че Бъкингамският дворец не коментира частните пътувания на монарсите.

Двамата най-вероятна са заминали за Бъркхол - имение в Абърдийншир, наследено от Чарлз от баба му кралица Елизабет - кралицата-майка. То е любимо място на него и Камила - двамата прекараха там медения си месец, както и изолацията по време на коронавирус пандемията.