Кит Харингтън и Роуз Лесли са щастливи родители вече малко повече от година. Момченцето на актьорската двойка, която се събра покрай снимките на хитовия сериал Game of Thrones, се роди през февруари миналата година. Сега вече Роуз Лесли има какво да сподели за майчинството.

Кит Харингтън, Роуз Лесли и раждането на първото им дете

Кит Харингтън и Роуз Лесли станаха родители

Да им е честито

Но и не само за него. Повече подробности и за борбата с алкохолизма на съпруга си Кит Харингтън актрисата разкрива в най-новото си интервю.

Половинката ѝ е трезвен вече от няколко години и за това време Роуз съвсем откровено признава, че е научила много за себе си. Пред всичко обаче вече знае и разбира как да се справя с трудностите, които Кит изпитва в борбата си със зависимостта.

"При него, да признае на себе си, че е зависим, е много важно", споделя актрисата и обяснява, че той е получил подкрепа не само от семейството и приятелите си.

"Групата на анонимните алкохолици беше среда, в която той се почувства разбран и уверен в това, че не е сам. Но ако не беше рехабилитацията, той щеше да бъде в много различно състояние от сегашното."

Роуз разкрива, че напълно осъзнава и важността на това отговорността за поведението на съпруга ѝ да си остане изцяло негова.

"Научих много за зависимостта и Кит винаги ще е наясно с това, но от него зависи дали ще започне да пие отново."

А що се отнася до отскорошното и за двама им начинание в родителството, актрисата споделя, че е впечатлена от начина, по който се справя мъжа ѝ с бащинството.

"Бяхме се разбрали, когато синът ни заплаче посред нощ, Кит да отиде и да се погрижи, тъй като аз трябваше да ставам рано за работа - това беше великолепно."

И самата тя признава, че като жена определено не ѝ е било лесно завръщането след майчинство. Зад тази трудност се крие липсата на подкрепа, казва Роуз в интервюто си за Harper's Bazaar UK.

"Неразбираемо е за мен как може жените, връщайки се обратно на работа, изобщо да не получават подкрепа." И задава много логичния реторичен въпрос:

The Time Traveler's Wife, Пътешественикът във времето и неговата жена, Роуз Лесли и новата й роля в сериал

Роуз Лесли с втора телевизионна роля

Точно като съпруга си

"В такъв случай как може работодателят да очаква да поддържат умствения си капацитет, енергията и мотивацията да го правят?"