Кейт Бекинсейл е от известните личности, които не се свенят да говорят това, което мислят. Макар и понякога този подход да им навлича проблеми.

Кейт Бекинсейл, Guilty Party и първи трейлър на новия сериал

Кейт Бекинсейл като провалена журналистка

Актрисата - в любопитен нов сериал

Наскоро актрисата заяви в интервю с Хауърд Стърн, че високото ѝ IQ (което твърди, че е 152) противно на очакванията не ѝ помага особено много в Холивуд.

И не само в кариерата, но и в личен план, като тогава заяви, че всеки човек, с който е говорила, ѝ е казвал, че би била много по-щастлива, ако е поне с 30% "по-малко умна".

Тези думи на Кейт Бекинсейл, разбира се, провокираха много реакции не само в социалните мрежи, но и в някои медии. The Cut например публикуваха статия със заглавието Sounds Hard To Be This Hot and Smart ("Звучи трудно да бъде толкова секси и умна") по повод думите на актрисата.

Но Бекинсейл не им остана длъжна и в пост в Instagram нападна The Cut и всички медии и хора, които подценяват жените и тяхната интелигентност. 

Актрисата недоумява защо я нападат при положение, че е споделила истината. Тя също така пита риторично дали все още жените трябва да се правят на по-глупави, за да не засегнат някой.

Кейт Бекинсейл, приемането й в болница и какво разкри за това актрисата

Кейт Бекинсейл и снимката й от болнично легло

Какво се случи с актрисата

Кейт Бекинсейл се застъпва за думите си, че интелигентността ѝ не е от голяма ползва в Холивуд. Тя смята, че да си жена в тази индустрия, която има мнение и го изразява, не е много благоприятно за нея.