Кевин Спейси беше обвинен в сексуално посегателство и непристойно поведение в американския щат Масачузетс. Според обвиненията през юли 2016 г. Спейси е накарал 18-годишен служител на бар да пие с него, след което го опипал. 

Кевин Спейси, една ограничителна заповед и неговата позиция по въпроса

Какво забрани съдът на Кевин Спейси

И какво отрича актьорът

Младежът твърдеше, че има всичко заснето в телефона си, затова и следователите получиха правото да докажат достоверността на твърденията му, като проверят записа в устройството.

Полицията извлича данните от телефона, но предупреждава притежателят му, че ако се докаже, че въпросните снимки и видеа са били фалшиво изфабрикувани по някакъв начин, той може да бъде съден, ако по време на делото е призован като свидетел и лъжесвидетелства.

Снимка 434607

Източник: GettyImages

Според американската конституция обаче всеки има право да се позове на петата поправка, която гласи, че свидетел има правото да запази мълчание по време на процес, за да не се изложи на риска да бъде обвинен в каквото и да било.

Именно мълчанието на обвинителя по време на делото срещу Спейси обаче довело до оправдаването на актьора, заради липса на доказателства, които да докажат вината му.

Billionaire Boys Club - последният филм на Кевин Спейси,  със смехотворни приходи

Последният филм на Кевин Спейси пуснат в едва 11 кина

Пуснат е в едва 11 кина

Макар че за момента е оправдан по това дело, актьорът е обвиняван за агресия и сексуално посегателство и над други млади мъже през 2018 г., за които случаи все още не е ясно дали Кевин Спейси наистина има вина, пише BBC.