През април Кание Уест понесе забраната на организаторите на наградите Грами да пее по време на церемонията. Въпреки че бе номиниран за цели пет златни грамофончета, "притеснителното му онлайн поведение" беше посочено като достатъчно убедителна причина.

Ким Кардашиян, Кание Уест, Клои Кардашиян, The Kardashians, съветите за брака и съжалява ли Ким за развода си

Съжалява ли за развода си Ким Кардашиян

Нови откровения за връзката ѝ с Кание Уест

Но оттогава насам минаха няколко месеца и ето че рапърът отново се появи на сцена. Но (отново) не за да пее, а за да връчи награда.

Завръщането си в публичното пространство Кание направи на наградите BET Awards 2022, които са своеобразен празник на културата на чернокожите и се връчват на чернокожи артисти от сферата на киното, телевизията, музиката, литературата и още.

Той поднесе Lifetime Achievement Award отличието на своя приятел, музикантът Шон Комбс - Diddy. Но с появата си на сцената Кание успя да изненада цялата публика. Лицето му беше изцяло покрито с черна маска, а също носеше и слънчеви очила, и шапка.

Както и се очакваше, когато връчваше наградата на колегата си, Кание (или Йе, както също вече се нарича рапърът) изнесе кратка реч.

"И до днес се съветвам с него. Той вдъхновява толкова много от решенията ми, от житейските ми избори. Изборите ми за жени", споделя той, намеквайки за бившата си Ким Кардашиян. "Благодаря ти за това, Пъф", казва още през смях.

А колкото до отношенията на Кание с Ким Кардашиян, с която са финално разведени вече от няколко месеца, изглежда, че към момента се разбират. Преди седмица, в Деня на бащата, двамата дори са вечеряли заедно с четирите си деца.

"За Деня на бащата бяхме вкъщи. Децата прекараха деня с него и след това направихме вечеря. Всичко върви добре", признава Ким пред Today.

Кание Уест, Чейни Джоунс и новината за раздялата им навръх рождения ден на рапъра

Още една жена вън от живота на Кание Уест

Рапърът празнува рожден ден и раздяла

Самата тя подава документите за развод през февруари 2021 г., след като с Кание са били женени в продължение на седем години, припомнят от People.