Днес, 1 юни, е дългоочакваната сватба на йорданския престолонаследник принц Хюсеин и избраницата му Раджуа ал Саиф. Най-големият син на крал Абдула и кралица Рания ще се ожени на пищна церемония в двореца Захран.

Принц Хюсеин и Раджуа ал Саид - какво знаем за най-голямата кралска сватба на 2023 г.

Какво знаем за най-голямата кралска сватба на 2023 г.

Йорданският престолонаследник се жени

Празненствата в Йордания започнаха още в последния ден на месец май и всички са нетърпеливи да видят новото семейство, както и да научат повече подробности за сватбата, за която дълго ще се говори. А бъдещата свекърва кралица Рания публикува в профила си в Instagram видео, което хвърля малко яснота относно начина, по който ще протече събитието.

Без особена изненада, младоженците ще спазят всички мюсюлмански традиции. А в ритуала ще бъдат вплетени и характерни за страната обичаи. От видеото, което кралицата сподели, става ясно колко е важна ролята на традициите и културното наследство, особено когато става дума за обявяване на съюз - в случая брачен.

Задължителна част от йордански сватба са танците и многобройните танцьори. Гостите пеят и специални традиционни песни на младоженците.

Така сватбата на принц Хюсеин и Раджуа ал Саиф ще бъде колкото модерна приказка, толкова и пропита с обичаи и местна култура. И очевидно днешният ден е празник не само за двойката влюбени и техните семейства, а и за целия йордански народ, представен чрез уникалните си традиции.

Обича ли кралица Рания снаха си Раджула ал Саид

Обича ли кралица Рания снаха си

Свекърва за чудо и приказ

Интересно е да разберем дали саудитският произход на булката също ще бъде вплетен по някакъв начин в церемонията и дали например ще избере рокля на дизайнер от родината си. А съвсем скоро ще научим и тези отговори.