Емблематичният модел на Sports Illustrated Кристи Бринкли може да не се е снимала по бански за корицата на списанието от 13 години, но все още събира мъжки, а и завистливи женски погледи.

Освен че е трудно да й дадем 64 години, блондинката ни кара да се замислим дали и ние ще изглеждаме така на нейната възраст. Но трябва да се запитаме и какво се крие зад външния й вид. А отговорът е не само в тренировките, а и в хранителния режим.

Снимка 361728

Източник: Facebook / Christie Brinkley

Двата аспекта на здравословния начин на живот са взаимосвързани и един без друг не могат. Нека хвърлим поглед върху ежедневната рутина на Бринкли и храните и напитките в нея.

И тя, както повечето модели, е опитвала различни диети по време на дългогодишната си кариера. Но днес Кристи може да каже, че е намерила златната среда в храненето. И тя е в това да даваме на тялото си всичко, от което се нуждае.

Денят й започва с чаша гореща вода с лимон, но и с лъжичка мед и малко лют червен пипер. След това идва ред на закуската. Тя най-често е под формата на йогурт, в комбинация с пресни плодове и овесени ядки.

Когато Бринкли трябва да е готова за по-натоварен ден, си набавя необходимия протеин чрез омлет с гъби и спанак. Друга опция за закуска е тост с авокадо - бързо, лесно и полезно.

Обедът на модела най-често е под формата на салата - зеленчуци с ядки или бобени култури, пише Food Envy. За следобедна закуска Кристи обича да си приготвя домашен сок или смути от каквото има под ръка - портокали, авокадо, джинджифил. Добавя и шепа микс от ядки и семена или ябълка с фъстъчено масло.

Вечерята си Бринки определя само с една дума - цветна. А ние добавяме - и здравословна. Кафяв ориз, печени чушки, сладък картоф и още салата. А най-добрият завършек на вечерта за модела е чаша червено вино.

Въпреки че се определя като гъвкав веган, моделът не крие пристрастията си към италианската кухня и факта, че й е доста трудно да устои на порция паста. Моцарелата и тестените изделия също са сред големите й изкушения. Но не същото може да се каже за месото - не го консумира от 12-годишна.