Кейти Пери буквално избухна, когато пусна дебютния си сингъл "I Kissed a Girl" през 2008 г. Едва ли има човек, който да не е чувал парчето, а оттогава певицата издаде още няколко хитови песни, които достигнаха до номер едно в Billboard Hot 100. Освен "I Kissed a Girl", това са "California Girls," "Firework," "E.T.," "Last Friday Night (T.G.I.F.)", "Part of Me," "Roar" и "Dark Horse".

Кейти Пери като съдия в American Idol - защо получи освирквания и кой я защити

Освирквания и нападки към Кейти Пери

С какво си ги навлече и кой я защити

Между 2008 г. и 2020 г. Кейти Пери пусна пет албума (One of the Boys (2008 г.), Teenage Dream (2010 г.), Prism (2013 г.), Witness (2017 г.) и Smile (2020 г.)) и вече може да се похвали, че те, както и всички парчета в тях, са продадени на Litmus Music. По този начин компанията притежава целия музикален каталог на певицата, а сделката ѝ е струвала цели 225 милиона долара, пише Billboard.

"За мен е голяма чест да си партнирам отново с нея и да помогна на Litmus да управлява нейния невероятен репертоар", споделя съоснователят на компанията и нейн главен творчески директор Дан Маккарол, който от години работи с Кейти Пери. Той изтъква също, че тя е "креативен визионер, който е оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията".

Главният изпълнителен директор на Litmus Ханк Форсайт пък споделя в изявление за пресата, че компанията е наистина благодарна да работи отново заедно с толкова доверен партньор.

Ръсел Бранд след обвиненията в изнасилване - ето какво знаем за живота му, включително за брака му с Кейти Пери

Какво знаем за бившия съпруг на Кейти Пери, обвинен в редица изнасилвания

Певицата беше омъжена за него 14 месеца

На Litmus Music явно доста им върви със сделките, тъй като от миналото лято, когато стартираха, досега, вече притежават каталога на Кийт Ърбан (музикантът е и съпруг на Никол Кидман). Друг от музикантите, с които работят, е Бени Бланко.