Смъртта на Арета Франклин - кралицата на соул музиката и изпълнителката на някои от най-обичаните песни на всички времена ( "Respect", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Think", "Chain of Fools") предизвика широк отзвук не само сред фенове и меломани по света, но и сред известните личности, които са я познавали или познават творчеството й. Ето някои от реакциите на вестта на загубата й на 16 август.

"В гласа й усещахме нашата история, всеки неин нюанс - силата и болката ни, светлината и мрака, търсенето ни на изкупления и трудно спечеленото уважения. Тя ни караше да се чувстваме по-свързани един с друг, по-обнадеждени, повече хора. А понякога ни помагаше да забравим всичко останало и просто да танцуваме" се казва в изявлението на Барак и Мишел Обама.

"Един от най-важните моменти в кариерата ми беше да пея редом до Арета Франклин по време на наградите "Тони", сподели Хю Джакмън в Twitter.

"Почивай в мир, Арета Франклин. Истински велика. Благодаря за музиката" написа певецът Джеймс Артър.

"Кралицата на соула напусна тази земя, за да седне на небесния си престол. Благословени сме, че чухме най-доброто, което Господ може да ни даде чрез гласа й. RESPECT!" публикува Лени Кравиц.

"Най-добрият изпълнител, когото познавам" написа Джон Леджънд.

"Да отделим момент да благодарим за красивия живот на Арета Франклин, кралицата на душите ни, която ни вдъхновява толкова години" написа Пол Макартни.

"За мен е чест, че съм те срещнала и съм работила с теб" сподели Наоми Кембъл.

"Невероятен артист, който използваше таланта си, за да вдъхнови хората около себе си" публикува Рийз Уидърспун.

Барбра Стрейзънд, Голди Хоун, Миси Елиът, Глория Естефан, Кейт Хъдзън, Уили Нелсън, Бритни Спиърс, Марая Кери, Зои Салдана и много други показа почитта си към покойната певица.

Арета Франклин почина

Почина Арета Франклин

Отиде си една от най-великите изпълнителки на всички времена