Всеки може да иска много неща, но е факт, че войната на милиардерите (ако може да я наречем война) не е за някоя държава или континент, а за Космоса.

Лорън Санчес, брат й Майкъл Санчес и как е изкарал пари от връзката й с Джеф Безос

Колко спечели братът на Лорън Санчес от връзката й с Безос

За сметка на отношенията им

Джеф Безос, Илон Мъск и Ричард Брансън притежават компании, които до момента постигат неща, немислими само преди 15 или 20 години. Но амбициите им, разбира се, са по-големи.

И макар Blue Origin, компанията на Безос, преди дни да извърши трети полет до Космоса с цивилен екипаж, милиардерът бе атакуван и критикуван от неговия опонент - Илон Мъск.

Снимка 554488

Източник: GettyImages

Освен с това, че е ексцентричен, Мъск е известен с факта, че отделя наистина много време на работата си и проектите, с които са се захванали компаниите му. В интервю за Financial Times изпълнителният директор на Tesla и SpaceX казва, че сякаш Джеф Безос се взима много насериозно.

Според Мъск, основателят на Amazon трябва да прекарва повече време в работа покрай Blue Origin, за да може компанията да прогресира по-бързо. Илон Мъск дори цитира свой приятел, който казва, че Безос трябва да прекарва повече време в работа, отколкото във ваната.

Илон Мъск, списание Time, личност на годината и кой е срещу признанието, което получи милиардерът

Заслужава ли Мъск да е личност на годината

Великите личности винаги са противоречиви

Това пък е поредното доказателство, че между двамата има не само съревнование, но и известно напрежение, след като по-рано през годината Blue Origin оспори решението на NASA да връчи на SpaceX задачата да изпрати хора на Луната за първи път от декември 1972 г., пише People.