Едно нещо няма как да отречем на Harry & Meghan - превърна се в най-гледаната документална продукция на Netflix и успя да прикове зрителите пред екрана за 81.55 милиона часа само в първата седмица от излизането си.

Меган Маркъл, принц Хари и най-големите разкрития в риалитито им Harry & Meghan , част 4

Най-големите разкрития в Harry & Meghan, част 4

Отново принц Уилям е на прицел, а Бионсе - в подкрепа

Лиз Гарбъс - режисьорката на шестте серии, има още доста поводи за гордост. "Ясно ми беше от момента, в който се захванах, че интересът щеше да е огромен", казва тя в скорошно интервю за Vanity Fair.

Гарбъс не е някой случаен творец - филмите й са изследвали теми като смъртното наказание (The Execution of Wanda Jean), правосъдието (Who Killed Garrett Phillips?) и изборните права (All In: The Fight for Democracy). Затова и да прави документален филм за монархията не й се струва като нещо изключително.

"Не смятам, че да поставяш монархията под въпрос е някакво светотатство по същия начин, по който не смятам, че да имам съмнения в американското правителство е светотатство. Това е ролята ни на разказвачи на истории - да мислим критично и да задаваме въпроси."

Може би точно тази гледна точка на Гарбъс и позволява открито да обвини Бъкингамския дворец в лъжа. "Бъкингамският дворец твърди, че не сме ги потърсили за коментар по съдържанието на документалната поредица, а ние го направихме", казва тя.

И допълва, че това е начин Harry & Meghan да бъде дискредитирана като продукция. "Когато дискредитират цялото шоу, дискредитират и съдържанието му - чувствахме се все едно сме Алиса в Огледалния свят", допълва режисьорката.

Всяка от шестте серии на Harry & Meghan започва с предупреждението, че кралското семейство е отказало коментар върху съдържанието им. Още след излизането на първите три епизода обаче източник от Бъкингамския дворец казва пред People, че никога не са били търсени за коментар.

Снимка 584693

Източник: GettyImages

По-късно отново източник на кралското семейство допълва пред изданието, че всъщност и Бъкингамският дворец, и Кенсингтън, където са пиар офисите на принц Уилям, са били потърсени за коментар, но не директно от Netflix или от Меган, и Хари, а от трета страна.