Григор Димитров е само на 27 години, но може да се похвали с много постижения в професионален план, които му носят съответните финансови облаги. А сред богатите и известните е практика да даряват част от богатството си за благотворителни каузи. И когато го правят от сърце, а не за лъскане на имидж, за тези техни жестове се разбира трудно.

В случая Димитров бе "издаден" първо от бившия тенисист Бриан Дабул, който след края на кариерата си основава благотворителна организация Tennis for Africa, подкрепяща деца от Конго, Руанда и Уганда, които искат да се занимават с тенис.

Именно вчера в профила на Дабул бяха публикувани няколко снимки, на които се виждат щастливи деца на тенис корта. Кадрите са придружени с обръщението на Дабул:

"Искам да благодаря на всички, които взеха участие в Tennis for Africa. Днес с щедрата подкрепа на Григор Димитров получихме 5000 долара, които ще бъдат използвани за закупуване на спортно оборудване и ще бъдат изпратени с всичко друго, събрано досега, на 150 деца в Африка."

В социалните мрежи се появи и снимка на хлапетата, които тренират тенис, благодарение на благотворителната кампания. На нея те държат плакат, на който е написано: "Благодарим ти, Григор Димитров. Ние сме много признателни и щастливи от твоята помощ. Децата от република Конго."