Това разказва Гордън Рамзи дни преди старта на документалната поредица "Crime & Punishment" на английската телевизионна компания ITV с негово участие. Излъчването ѝ започва през втората половина на октомври, а признанието на готвача идва като подгряване за това, което предстои да се излъчи.

Пред "Гардиън" той споделя интересна случка, разиграла се в един от неговите ресторанти по време на празненство. В даден момент към него се приближава двойка и го моли вместо с пудра захар да поръси суфлето им с кокаин.

Рамзи наблюдава процеса на обработка на кокаина

Източник: thesun.co.uk

Рамзи наблюдава процеса на обработка на кокаина

Разбира се, Гордън Рамзи не уважава молбата им, но след този случай тества за следи от наркотици тоалетните на всички свои 31 ресторанта по целия свят. Резултатът: само в един липсват такива.

Двата епизода на документалната поредица "Crime & Punishment" с участието на Рамзи са озаглавени "Gordon Ramsay on Cocaine" и са свързани с наркоиндустрията и начините за борба с наркотичните вещества. Британският готвач ще тръгне по стъпките на кокаина, като за целта ще пътува до Колумбия, за да разбере как всъщност се произвежда наркотичното вещество.

Решението за участието на Рамзи в продукцията е продиктувано и от инцидент, разиграл се миналата Коледа в един от ресторантите му.

Случаят е следният: клиент взима чиния със себе си в тоалетната, за да я използва "по предназначение", след което се връща в салона и моли сервитьора да му донесе нова и чиста.

Гордън Рамзи

Източник: facebook.com

Гордън Рамзи

Рамзи има и още по-пряк досег с наркотиците, след като през 2003 г. един от неговите готвачи почина при злоупотреба с кокаин.

Двата епизода от поредицата "Crime & Punishment" ще бъдат излъчени на 19 и на 26 октомври по английския канал ITV.