Една кралска сватба се подготвя с месеци и се следи от милиони по целия свят. Но това не значи, че събитието е застраховано от фалове и куриози. Дори напротив - цялата еуфория е способна да сътвори истински прецеденти.

От вълнение принцеса Даяна бърка името на принц Чарлз точно в момент, когато трябва да му се врече във вярност. Вместо "Чарлз Филип Артър Джордж", тя го нарича "Филип Чарлз Артър Джордж". Въпреки че клетвата й е чута от милиони, неволният й гаф е осъзнат от малцина. 

Объркването може да се дължи и на ужасното главоболие, с което Спенсър със сигурност е запомнила големия ден. То е било причинено от тежката тиара, прекарала на главата на младоженката почти цял ден.

Публикация, споделена от Princess Diana (@dianaspencer) на

Съпругът й принц Чарлз също пада жертва на емоциите. В онзи паметен 24 февруари 1981 г., бащата на Уилям и Хари бърка дума от своята брачна клетва. Той казва, че ще й даде "всичко, което ти притежаваш", вместо "всичко, което аз притежавам". Неволен гаф, но не и когато си принц.

Сватбата на кралица Елизабет Втора и принц Филип също не мина напълно безоблачно. На сутринта преди пищното събитие през 1947 г., младоженката получава приказно красивата тиара на кралица Мери. 

Но, по зло стечение на обстоятелствата, фризьорът чупи украшението броени часове преди Елизабет Втора да тръгне към олтара. Създадена е стройна организация, тиарата е поправена и всичко е по план. Преди години и дъщерята на кралицата Ан бе на сватбата си с диадемата, която се предава по наследство, пише elle.com.

Последната сватба в британския кралски двор - тази на Уилям и Кейт, също не може да мине в графата безупречни. Развилнял се кон за малко да обърне каляската на младоженците по пътя към Бъкингамския дворец. За щастие, всичко се разминава без последствия и пострадали. 

Една от малките сладки шаферки на младоженците пък не успя да скрие неодобрението си от невъобразимия шум. Така тя неволно направи сладурска фотобомба на целуващите се херцог и херцогиня на Кеймбридж.

Снимка 328422

Източник: GettyImages

На младоженецът обаче никак не му е било до шеги, защото е спал само половин час преди важния ден. Тълпи от екзалтирани фенове не позволили на кралския наследник да мигне заради емоционални възгласи и песни. 

Снимка 328425

Източник: GettyImages

Разбира се, не само на британските кралски особи им се случва да сключват брак и да правят гафове. Датската принцеса Натали Сайн Витгенщайн в еуфорията забравя букета си и й се налага да чака десетина минути преди да мине по пътеката към олтара. Красивата булка приема недоразумението с усмивка. Като истинска кралска особа.