В последни месеци станахме свидетели на не един и два случая, в които дами от световния шоубизнес вадят на показ болезнени спомени от близко и по-далечно минало, свързани със сексуални посегателства върху тях.

Наоми Кембъл, Ирина Шейк, Емили Ратайковски, Дуа Липа и другите звезди на ревюто на Versace

Ирина Шейк и Емили Ратайковски - секси във Versace

Дуа Липа и Наоми Кембъл - също

Най-много те бяха в кино средите, а най-проявилият се насилник Харви Уейнстейн си получи заслуженото и не се размина с присъда след колективния иск срещу него. Покрай процеса пък моделът Емили Ратайковски се прояви като защитник на правата на жените.

Сега, когато този скандал поотшумя, тя реши да ни сподели и свой личен опит, свързан със сексуалното посегателство. И отново връщаме лентата назад - до 2013 г.

Тогава Ратайковски все още не беше толкова популярна, колкото днес, а едно от участията, които й донесе слава, бе в клипа на парчето "Blurred Lines" на Робин Тик.

От нов откъс от предстоящата книга на модела, озаглавена My Body, разбираме, че изпълнителят си е позволил да опипва голите й гърди по време на снимачния процес. По думите й, Тик в този момент е бил "малко пиян".

"От нищото усетих хладнокръвието и чуждостта на ръцете на непознат, обхващащи голите ми гърди отзад", пише тя. "Инстинктивно се отдалечих, поглеждайки назад към Робин Тик. Той се усмихна с глупава усмивка и със скрити зад слънчевите очила очи."

Ратайковски си спомня още как се е опитвала да избегне всякакъв контакт очи в очи, усещайки "как топлината на унижението преминава през тялото ми." Тя допълва и че този ден за пръв път се е почувствала "наистина гола", както и че съжалява, че не е реагирала правилно на момента. Не го е направила и никоя друга жена на снимачната площадката. Те не са се чувствали в позиция да държат сметка на Тик, защото все пак работят за него.

Емили Ратайковски, синът й Силвестър Аполо Беър и специалната им годишнина

Специалната годишнина на Емили Ратайковски

Какво отпразнува моделът

Откъсът бе публикува в USA Today и засега нито моделът, нито изпълнителят са коментирали публично разказаното в него.