От няколко години ангажиментите на кралица Елизабет Втора намаляват все повече за сметка на тези на принц Чарлз. Бъдещият крал се подготвя усилено за важната позиция, която предстои да заеме. А това може да се случи и по-скоро, отколкото вероятно сме предполагали.

Според източници от Бъкингамския дворец, тези дни Чарлз се е срещнал с баща си принц Филип, за да обсъдят рокадата на трона и новата роля на принц регент, която синът на кралицата ще поеме вероятно след година и половина.

Тогава Елизабет Втора ще навърши 95 години. А Чарлз ще стане временно изпълняващ монархическите функции до смъртта на кралицата, когато ще бъде провъзгласен за крал.

Снимка 454885

Източник: GettyImages

Съпругът на кралицата принц Филип също се оттегли от ангажиментите си, когато навърши 95 години. Така че явно това е една приемлива възраст за пенсиониране в кралския двор и е напълно вероятно и Елизабет Втора да предпочете да отстъпи престола именно тогава.

В последно време принц Чарлз успя да се докаже като най-достойния за ролята на крал, особено покрай скандала с брат му принц Андрю и самоубилия се в затвора Джефри Епстайн, които бяха замесени в поредния секс скандал, отекващ в кралския двор, пише Daily Mail.

Кралица Елизабет Втора, лорд Порчестър, The Crown и имали ли са връзка двамата

Имала ли е извънбрачна връзка Елизабет Втора

Кой се опитва да натопи кралицата

Освен това, херцогът на Корнуол е истински рекордьор по чакане за изкачване на трона. А ако все пак някога стане истински крал, то той ще е най-възрастният в британския кралски двор. Но когато майка ти е дълголетница, така става...