Джордж Клуни винаги е бил от звезди, които открито са заявявали позицията си по редица обществено значими въпроси и са използвали популярността си за добро. Сега той отново не изневерява на принципите си.

Джордж Клуни, наводненията край езерото Комо и как реши да помогне актьорът

Джордж Клуни и наводненията край Комо

Как актьорът се включи в спасителните акции

Актьорът публикува отворено писмо относно публикуването на снимки на деца на популярни личности в медиите.

Гневът му е предизвикан от снимките на едногодишното дете на актрисата Били Лурд, дъщеря на покойната Кери Фишър. Таблоидът The Daily Mail публикува снимки на бебето, които впоследствие свали от сайта си, защото нарушават принципите на журналистическата етика.

"Въздържайте се да публикувате снимки на лицата на децата ни. Аз съм публична личност и съм приел понякога нарушаващите личното ми пространство снимки на мен самия като цена, която трябва да платя, заради естеството на работата ми. Нашите деца нямат подобна отговорност."

Клуни допълва, че работата на съпругата му Амал Клуни я е поставяла в ситуации да съди опасни терористични групировки. "Искаме да сме максимално предпазливи, за да опазим семейството си. Не можем да защитим децата си, ако изданията публикуват лицата им".

Снимка 520337

Източник: GettyImages

Писмото му завършва с призива: "Съгласете се, че нуждата за продажба на рекламно пространство не е по-важна от нуждата да предпазим невинни деца от това да станат жертви".