Познаваме Джилиан Андерсън най-вече като агент Дейна Скъли "Досиетата Х". Гледахме я и в "Американски богове", в "Ханибал" с Мадс Микелсен, в "Последният крал на Шотландия" с Форест Уитакър и Джеймс Макавой.

"Полицаите от Чикаго" ще се завърнат с шести сезон

"Полицаите от Чикаго" ще се завърнат с шести сезон

Очакват ни нови сезони и на "Пожарникарите от Чикаго" и "Лекарите от Чикаго"

Сега актрисата е в процес на изграждане на нов свой герой. Според Deadline, 49-годишната Джилиан Андерсън ще бъде главно действащо лице в сериала Sex Education. Продукцията е дело на Netflix, снимките вече текат, а премиерата се очаква да бъде през 2019 г. 

Sex Education ще ни запознае с Отис Томпсън (Ейса Бътърфилд, познат ни от "Играта на Ендър" с Харисън Форд) - девствен гимназист, който живее с майка си. Дотук нищо странно, но когато в кадър влезе и майката (Джилиан Андерсън), чиято професията е секс терапевт, нещата и ситуациите излизат извън контрол. 

Стана ясно кога се завръщат "Играчи"

Стана ясно кога се завръщат "Играчи"

Какво ще се случи с Дуейн Джонсън и компания

Това не е първият път, когато я виждаме като терапевт. Нека си припомним, че именно пред нея Ханибал споделяше психичните си терзания, които тя, с хладна безпристрастност (поне до едно време), приемаше като истински професионалист.

В Sex Education обаче имаме история, в която е замесен любопитен тийнейджър, с нулев опит в секса и глад за знания в тази така лепкава - дори и за майка, занимаваща се професионално с секс терапия, сфера.

Докато чакаме сериала да види бял свят, може да гледаме агент Скъли в The Spy Who Dumped Me (2018 г.), където ще си партнира с Мила Кунис.