Пожарите в Хавай в последната седмица се превърнаха в най-страшното природно бедствие, изпитвано на островите някога. Освен почти напълно унищожения град Лахаина - някогашна столица, жертвите за момента са почти 100 човека.

Джейсън Момоа остана напълно гол пред Men’s Health

Джейсън Момоа остана напълно гол пред Men’s Health

Актьорът не пропуска възможност да зарадва феновете

На този фон Джейсън Момоа, който е родом от Хавай, използва профила си в Instagram, за да споделя полезна информация за случващото се. Както и да отправи сериозно предупреждение към туристите.

"В момента Мауи не е място, където да прекарате ваканцията си. Не идвайте. Не се заблуждавайте, че присъствието ви е необходимо на остров, който страда толкова много."

Момоа пояснява, че в момента Мауи и цял Хавай има нужда от всичките си ресурси, за да подпомогне пострадалите, а не да посреща туристи. Той уточнява, че в момента има евтини полети, чиято цел е да бъдат подпомогнати хората, които искат да се евакуират. А не, за да се стимулира пристигането на туристи.

44-годишният актьор от "Аквамен" разказва, че е бил предизвикан да направи тази публикация след разговори с местни, които са му разказали как туристите се къпят в океана и пекат на плажовете, докато жителите търсят оцелели под отломките.

"Никоя не може да се забавлява на фона на тази трагедия и да продължава живота си сякаш нищо не е станало", коментира местна жителка пред ВВС. От медията обаче уточняват, че загубата на туристи ще се отрази пагубна върху икономиката на Хавай - 80 % от приходите на островите са от туризъм.